Thursday, January 12, 2012

Kolmapäevaõhtune vabatahtlikkus

Ma avastasin just oma blogi sirvides, et ma polegi siia oma vabatahtliku-tööst kirjutanud!! Veider.
Oktoobrikuu algul tuli mulle mõte, et vaba aja tihedamaks täitmiseks otsin lisaks streetdance’le veel mõne tegevuse, mis oleks abiks keele õppimisel. Vabatahtlikutöö on selleks ju suurepärane! Rääkisin vahetusisale sellest ning leidsime, et kohalikus haiglas tegeletakse samuti vabatahtlike koordineerimisega. Minuga liitus vahetusõde Marie-Janneke ning peagi läksimegi vestlusele sealse vabatahtlike koordinaatoriga. Rääkisime oma soovidest, täitsime ankeedid ning läksime tuurile korrusel, kuhu meid määrati – korrus 4.


4. korruse elanikeks on u 20 vanainimest, kes on erinevad tavalistest vanuritest. Neid nimetatakse nõdrameelseteks, ehk nad on oma minevikus toimunud mälestuste küljes kinni. Mõned neist räägivad, mõned ei ole selleks võimelised, kuid tähelepanu ning seltskonda vajab neist igaüks.
Mina ning Marie-Janneke läheme oma vabatahtlikke ülesandeid täitma kolmapäevaõhtuti kl 18.30-20.00. Meie ülesanneteks on olla seltskonnaks ning nendega juttu rääkida, vahel ka lauamänge mängida, koos televiisorit vaadata ning seejärel teeme ringi kohvi-tee-käruga ning küsime elanikelt, mida nad juua soovivad. Seejärel veel teine kohvi-tee-käru ring, et olla kindel, et kõik nii palju juua saavad, nagu soovivad ning pärast seda kärutame kööki, et pesta kopsikud-tassid puhtaks ning asetada taas oma kohale.


Ma leian, et see on huvitav töö ning loomulikult arendab ka keeleoskust. Lisaks meile on sel korrusel arstid, kes meditsiinide, vanakeste toitmise ja pissitamisega tegelevad ning muudel kellaaegadel ka teistsugused vabatahtlikud või 4. korruse elanike külalised.

Reggersoord, osa haiglast. 

No comments:

Post a Comment

Jäta kommentaar :)