Sunday, April 29, 2012

College Caroussel

Neljapäeval toimus meil, VWO 4nda klassi õpilastel, selline üritus nagu College Caroussel. Nimelt külastasime ülikooli ning enne seda pidime otsustada, millist õppesuunda vaadata soovime. Valikuid oli päris palju:

Kultuur-ühiskonna suund

Ajalugu
Pedagoogiline teadus
Sotsioloogia
Keel ja kommunikatsioon
Filosoofia

Ekonoomia-ühiskonna suund

Ekonoomia ja ettevõtlus
Ajalugu
Õigus
Sotsiaalne geograafia ning planeerimine
Sotsioloogia

Loodus-tervise suund

Geneetika
Kunstivormiline intelligents
Psühholoogia
Hambaarsti eriala

Loodus-tehnika suund

Informaatika
Kunstivormiline intelligents
Füüsika
Keemia
Tehniline ettevõtlus
Matemaatika

Groningeni ülikooli peamaja, (pilt internetist)

Mina valisin teemaks sotsioloogia, kuna ma eelkõige teada soovisin. mis see sisaldab ning mis töökohta sellega tulevikus võimalik oleks saada.

Kell 8.30 läks buss kooli eest, ning seejärel järgmised 2 tundi veetsime bussis ning Groningeni poole sõites. Kell 10.45 algas seejärel miniloeng ühe õppejõu poolt, kes annab keeleteaduse ning hollandi keele tunde. Loeng oli huvitav ning oli üle kõige teemas, kuidas lapsed keeli õpivad ning keskkonnas selle üsna kergesti omandavad, kuid siiski mõningaid vigu teevad.

Seejärel olid meil igal ühel oma workshop, mis me välja olime valinud. Oli lõbus, mu ootused said täidetud ning küsimused vastused. Sõime lõunat – igaüks sai paketikese. millesse kuulus 3 saiakest, õun ning pakike piima. Seejärel oli meil keskpäevaprogramm, milleks oli nimelt mäng, mille käigus võimalikult palju ülesandeid lahendama pidid ning selle eest punkte said. Meie gruppi kuulusid kõik inimesed, kes minu koolist kultuur-ühiskonna suuna olid valinud ning veel mõned kultuur-ühiskonnainimesed muudest koolidest. Meie grupp oli väga tubli ning teenisime välja esimese koha – selle puhul sai iga meie grupi liige äratuskella Rijksuniversiteit Groningen logoga.

Pidime veel ootama bussi ning siis olimegi juba tagasiteel kooli poole. Kui olime kohal, sain veel läbi tuule ning vihma jalgrattaga koju sõita ning oligi kell juba õhtus.

Ma leian, et Groningeni ülikool on väga ilus, suur ning näeb väga haritud välja. Lisaks sellele nägin seal erinevaid kultuuregi – aasialasi ning mustanahalisi… ning kõrvu jõudis ka igasuguseid keeli. Kui mõtlen oma tulevikule, siis Groningeni ülikool võiks olla küll üks variantidest, mis oma nimekirja sättida, kui just mõni muu ülikool mind niivõrd ära ei võlu.

Kahjuks pilte nii palju ei jõudnud teha, kuna graafik oli väga tihe. Siiski, siin on mõned:

IMGP0356
Lõunapakett

IMGP0354

IMGP0355

Kultuur-ühiskonna meie kooli grupp

IMGP0358

Huvitava arhitektuuriga kirik, mis silma jäi, kui bussi ootamas olime

IMGP0361

Veider skulptuur, mida märkasin

 

Olen juba palju küsimusi saanud inimestelt, kellel tulevikus plaane on olnud tulla Hollandisse kas siis üht või teist moodi ning mul on väga tore meel kõiki aidata. Seega, kui teil küsimusi on, siis teate, kuidas minuga ühendust saada: jäta blogisse kommentaar või saada kiri facebookis. Ja endiselt on kommentaarid soojalt oodatud!

No comments:

Post a Comment

Jäta kommentaar :)