Thursday, April 12, 2012

Lihavõtted

Üle Lihavõtete taas veidi elumärki minust. Algan siis just nende pühade algusest. Neljapäeval ehk 5. aprillil tähistasime klassidekaupa teise tunni ajal Lihavõtteid (Pasen). See hõlvas video vaatamist, mis rääkis Jeesuse loost, kuidas ta teekond ristini kulges ning kuidas Peetrus teda pettis. Seejärel saime enda kätte ‘kõnepulga’ ning igaüks rääkis oma soovidest, mis tal enne kooliaasta lõppu võiks õnnestuda. Seejärel astusime ringidesse ning soovisime üksteisele palju õnne, toredaid õpitulemusi ning kõike, mis iganes pähe tuli. Lisaks sellele sai igaüks apelsinimahlakese ning väikse tibupeaga koogikese, mis võrratult maitsev oli ning naljakas välja nägi.

6. aprillil oli siingi Suur Reede, hollandikeelse nimetusega Goede Vrijdag (hea reede otseselt tõlgituna). Siingi oli päev vaba ning üleüldine reegel, et kõik poed kell 18 kinni lähevad. Kasutasin oma vaba päeva hollandi keele õppimiseks. Sättisin ajaplaani ka kuupäeva: 23-24 mail sooritan NT2-II testi, mis maakeeli tähendab ‘hollandi keel teise võõrkeelena ülikooli tasemel’. Ehk, kui ma selle testi 4 osa (kuulamine, lugemine, rääkimine ning kirjutamine) hästi sooritan, on mul võimalik Hollandi ülikooli sisse saada just nagu iga teinegi hollandi kodanik.

Laupäeval käisime vahetusvanemate ning –õega aianduskeskuses Zwolles. Ma leian, et see on, võrreldes Eesti aianduskeskustega, hiiglaslik ning sisukas. Seal on leida tõepoolest kõike, mida oma aeda võiksid soovida: alates lillekestest ning ilukividest lemmikloomadeni välja.

IMGP0253

Samuti oli meiega kaasas meie pere vapper valvur, kes peagi 2 aastaseks saab:

IMGP0237

Vahepeal tekkis ka selline küsimus, et ehk olen ma kuhugi metsa sattunud?

IMGP0245

IMGP0261

Ja lõppude lõpuks maitsev vahvel ülimagusa maasikamoosiga:

IMGP0268

Seejärel pühapäev, eerste paasdag. Saime korvikese lihavõttejäneste ning šokolaadimunadega, kuid neid sisaldus seal nii palju, et välja tuli kuni tänaseni, ning arvestades seda, kui palju olen mina võimeline šokolaadi sööma..

IMGP0271

Esmaspäev, tweede paasdag on siinmail samuti töölt/koolist/trennist vaba. Sellegi päeva kulutasin hollandi keele õppimisele.

Teisipäeval taas koolis, õhtul kiire ülevaade vabatahtlike koordinaatoriga meie tööst, kolmapäeval jällegi kool ning vabatahtlikutöö, täna samuti kool ning pühendunud kodustele ülesannetele ning blogipostituse vormimisega. Homme jälle kool ning järgmisel nädalal on 3 eksamipäeva. Aga sellest siis mõni teine kord : )

No comments:

Post a Comment

Jäta kommentaar :)