Thursday, May 24, 2012

NT2 eksamid

Sel nädalal, eile ning täna olid lõpuks minu kauaoodatud hollandi keele riigieksamid, mida on vaja Hollandi ülikoolidesse sisse saamiseks.

Kolmapäeval kl 10.00-12.45 oli esimeseks eksamiks kirjutamine. See koosnes kahest osast, mille vahel oli 10minutine hingamispaus. Eksam koosnes erinevatest ülesannetest. Mõnes osas pidid kirjutama kontekstist tuletades mõne lause tekstiosade vahele ning oli 4 pikemat ülesannet, kus siis kas artikli ajalehele, kirja, retsensi või kaebuse pidid kirjutama. Mulle tundus, et see osa oli kõige keerulisem, kuna sealt võib tulla mõningaid vigu.

Kell 13.45 alustati rääkimiseksamiga. Nimelt kuulevad kõik eksamikandidaadid lindi pealt kõrvaklappidest, mida nad rääkima peavad ning seejärel võeti kõik jutt lindile. Edasi käib protsess nii, et vähemalt 2 eksaminaatorit kuulavad kandidaadi jutu üle ning annavad punkte. Kell 14.30 olime valmis ning võisime jälle minna tagasi koju.

Neljapäeval kl 10.00 pidime taaskord olema eksamikeskuses. Seekord siis lugemine, tänapäeval toimub lugemiseeksam nii, et tekste saad lugeda vihikus ning küsimustele pead vastama arvutis. Seega paberiraiskamist on vähem . kah ekonoomiline kasu.

13.30 alustati kuulamiseksamiga. See toimus nagu rääkiminegi, täiesti digitaalselt. Kuuled teksti kõrvaklappidest, klikid õige vastuse peale arvutis. Tundus, et läks üsna hästi.

5 nädala pärast saan oma eksamitulemused, ehk siis peaaegu juba sel ajal, kui ma peaaegu Eestis olen. Loodan parimat, kuna tunne on küll hea selles suhtes.

No comments:

Post a Comment

Jäta kommentaar :)