Wednesday, September 14, 2011

Näide tüüpilisest koolipäevast.. sest neid lihtsalt ei ole.

Kõik mu koolipäevad on erinevad, vähemalt praegu tundub küll nii. Võtan näiteks tänase, mis täna tegin, kuidas kõik toimub.
Üles ärkasin kell 6.30, seejärel tegin oma hommikutoimetusi ning sõin hommikust: vorstisaia, hagelslag-küpsise ning kuiviku moosiga. Tegin omale ka kaks võisaia lõunasöögiks, võtsin laualt suure küpsise, 60-grammise šokolaaditahvli, pudeli limonaaditaolise asjaga, krabasin jalgrattavõtme, viskasin koti selga, astusin uksest välja ning istusin oma ratta peale ning alustasin 3-minutilist teekonda supermarketi C1000 juurde, kus sain oma sõbrannadega kell 7.50 kokku. Seejärel sõitsime kolmekesi jalgratastega kooli.
Koolitunde näete eelnevast postitusest, vabade tundide ajal näeb koolielu välja selline, et inimesed on aulas, laudade taga ja õpivad/söövad/puhuvad juttu. Söögipausid olenevad klassist, kus Sul järgmisena tund on, seega pead alati ise teadma, kunas just Sinul lõunapaus on. Enamus õpilasi söövad kodust kaasa võetud saiu-krõpse või siis ostavad neid kooli puhvetist.
Pärast kooli läksime linna biblioteeki ehk raamatukokku, et laenutada raamatud, mida peame hollandi keele tunni jaoks läbi lugema. Hollandi keeles muidugi. :D Aga kahjuks ei olnud raamatud saadaval, seega panime end ootejärjekorda. Pärast seda sõitsime sõbrannadega edasi Oosterboeri (linnaosa), kus kõik laiali jagunesid tänavate vahel. Jõudsin koju, sõin kella 17-se õhtusöögi ning alustasin koduste ülesannete tegemist..
Homseks on CKV tunniks vaja teha ‘kunstautobiografie’, ehk kuidas mina oma elu jooksul kunstiga kokku puutunud olen. Kirjutasin ühe A4 poole täis, inglise keeles. Ülehomseks on vaja kirjandusetunniks ‘leesautobiografie’ ehk analüüs sellest, mida lugesin varem ning mida loen praegu.
Mõned minutid tagasi sõin tostit. See meenutab natukene grillsaia, aga ometi ei ole see grillsai :D Echt lekker!

Brita.

4 comments:

  1. Tahaks ka seda "grillsaia" proovida... Kui tagasi tuled, siis teed? :)

    ReplyDelete
  2. hee.. ik kan het wel een beeetje snappen. zoals kommentaari, en laik of dislaik.
    En volgens mij (zonder google translate) gaat het over iets wat je hebt gekookt/gebakken/gemaakt ofzo..
    Grammise = gram?
    Limonaaditaolise = limonade?
    Minutilist = minuten?
    Supermarketi = supermarkt
    maar oma = oma klopt niet geloof ik..
    biblioteki = bibliotheek
    Oosterboeri = oosterboer (waarom eindigen al die woorden op '-i'?)
    Homseks = huiswerk?
    tostit = tosti?
    grillsai = gegrilld ofzo? :P haha
    spoedcursus Ests :)

    ReplyDelete
  3. Annemarijn, ja, oma klopt niet, en 'homseks' meent 'vor morgen', maar jij hebt heel goed logisch :D Jij spreekt een beetje Ests! :D

    ReplyDelete
  4. Väga meeldiv... Ühineks, võib-olla, aga ei oska. :D:D
    Enam-vähem teemasse minnes: Ests meenutaks mulle eelkõige Eestit! ;D

    ReplyDelete

Jäta kommentaar :)