Wednesday, June 27, 2012

Amsterdam

Rohkem kui nädal aega tagasi käisin päevakese Amsterdamis ning kahjuks pole mul veel aega olnud sellest siia, oma blogisse kirjutada. Eks siis alustan:
Ärkasime hommikul üsna tavalisel ajal ning seejärel sõitsime vahetusisa, vahetusema ning vahetusõe Silkege Hollandi pealinnas Amsterdamis. Tihti tekib valearvamus, et Hollandi pealinn on hoopis Den Haag (teisiti nimetatuna ‘s Gravenhage või The Hague). Läksime teele rongiga. See oli ka mu esimene kord Hollandis rongiga sõita. Hoolimata sellest, et rongid on mugavad ning võrdlemisi odavad, pole see just kõige turvalisem koht – nimelt käib tihti uudistest läbi, et üks või teine tüdruk rongis ülepäeva vägistatud või kuritarvitatud on, olenemata sellest, et rongis on kaamerad.
Jõudsime kohale pärastlõunal. Kõigepealt otsisime üles Amsterdami muuseumi, kus tunnetasime väga harivat ning toredat sfeeri. Nimelt oli näha kõike alates Amsterdami avastamisest kuni tänapäevani. Amsterdam on nimelt kõike üle elanud, erinevad võimud ning hõimud. Saksa ajast on üks hea näide Anne Frank, juudi tüdruk, kes päevikut pidas ning end ühes väikeses toakeses sakslaste eest peitis.
Sellest erinevalt võib Amsterdami tänapäevapildis näha kõike: turism, erinevad rahvused, seksi, geiabielu ja narkootikumide müümise legaalsus. Isegi puhthollandlasi tervitatakse siin kohvikutes: “Hello, can I help you?”
Seejärel jalutasime suveniiripoodides ning täieliku turistina sain minagi mõned kingitused Eesti jaoks kaasa ostetud. Käisime Silkega paadi peal Amsterdamile ringi peale tegemas: oli väga lahe! Ning nüüd pilte sellest kõigest:
IMGP0858
Amsterdami palee
IMGP0854
Tüüpiline pilt Amsterdamis
IMGP0860
Amsterdami muuseum
IMGP0870
Et saaksite väiksematki ideed sellest, kui igapäevane jalgratas siin on.. näide ühest jalgrattaparklast
IMGP0883
Laevakujuline ehitis: laevamuuseum
IMGP0908
Ega rataste parkimine pole kerge asi.. Amsterdamis tõstetakse vähemalt kord nädalas üks auto kanalist välja, hoolimata pikkadest torudest, mis 10 aastat tagasi tänavatele asetati.
IMGP0915
Kuna paat on roosa, pidin ka pilti tegema!
IMGP0917
Pikachu paat!! :D
IMGP0861
IMGP0865
Puukingad, üks Hollandi sümbolitest.
IMGP0924
Ämblikmeest kohtasin ka..
IMGP0867
Huvitav ning loominguline viis tänaval raha teenida!

No comments:

Post a Comment

Jäta kommentaar :)