Friday, October 14, 2011

CKV dag

Täna oli siis kultuuripäev, nagu juba mainisin eelmises postituses.
Kell 8.45 pidime olema kõik (programmi 19 valijad) kogunenud kiriku juurde, kuid selleks ajaks olid kohal vaid mina, Elles ja Lisette. ‘Halastamatu hilinemise’ piir oli kell 9 ning kohale jõudsid kõik, viimased täpselt ajas enne kirikukella üheksat lööki. Meie grupis oli kokku 19 õpilast, 4 tüdrukut ja 15 poissi. 6 VWO4 õpilast ning 9 HAVO4 õpilast.
Kaks kiriku vabatahtlikku olid meie kiriku-giidiks. Nimelt on ‘de Grote Kerk’ ehk Suur Kirik Meppeli linna kõige kõrgem punkt. Kirik ise on väga vana, umber 18. sajandist, ainult osa on sellest restaureeritud. Seejärel räägiti meile veel hollandikeelset kirikuajalugu ning lõpuks saime üles torni ronida. Mõnisada trepiastet tolmuses kitsas spiraalkujulises trepistikus. Vaade oli ilus. Olenemata sellest, et udu palistas silmapiiri, paistis päike ning paitas kogu linna. Ei olnud kuigi soe, aga samas ei olnud ka jääkülm. Peaaegu tervet kesklinna oli näha, minu kodukohta seega mitte. Kahju oli, et ma fotoaparaati kaasa ei võtnud.
Pärast seda jututeatrisse. Jutt käis ilmselt mingist sõjast, mehest ja printsessist, aga palju ma aru ei saanud, kuna oli palju keerulisi sõnu. Jutukese ajal suutsin teha ka uinaku.. ja ma polnud ainuke. See oli igav.
Läksime jälle õue, sõime väikese lõunasöögi – saia taaskord ning seejärel läksime workshop’i. image

Igaleühele oli tool ning djembé. Nimelt on
tegemist Aafrika trummiga, mis on igapäevaselt 
kasutuses Lääne-Aafrikas, aga ka Bahaamas ja
  Malil.

 Djembé’’st on võimalik kätte saada kolm
tooni: ‘bass’, ‘slap’ ja ‘tone’. Nende kõigi jaoks
on spetsiaalsed käeasendid ja –asetused. See
oli väga vahva, kõige parem osa päevast, kuna
trummide rütm on keel, mida ma mõistan
paremini kui seni hollandi keelt.


Seejärel oli cabaret, mis ei osutunudki kabaree-tantsuks või showks, vaid hoopis ühemeheetenduseks. Oli põnev, kuna mees kasutas palju kehakeelt, mis osutus vaimukaks ja tänapäevaseks. Suutsin enam-vähem tänu sellele ka järgida teemat, millest ta rääkis. Ta haaras publiku enda etendusse ning oli lõbus.
Päev oli väga mõnus ja kordaläinud. Hiljem käisin läbi ka raamatukogust, et pikendada oma endisi raamatuid ning laenutada uued. Kuigi siingi on vinge interneti-süsteem raamatukogudel, pole ma seda veel õppinud kasutama. Üks päev teen seda kindlasti!

1 comment:

  1. Djembe ootab kodus, et sa temalt helisid välja võluks :P....

    ReplyDelete

Jäta kommentaar :)