Sunday, October 2, 2011

Kodu-> de Schiphorst-> de Wijk-> IJhorst-> Staphorst-> Kodu

Täna hommikul kell 10.24 ajas mind üles hostisa ning ütles: “We gaan fietsen!” ehk “me läheme rattaga sõitma”. Nimelt plaanisime teha sõidutiiru Meppelist mitte kaugetes asulates.


De Schiphorst -
Esimene asula, kuhu jõudsime, oli de Schiphorst. See on väikene alevik, kus elavad enamasti vanad inimesed. Olulisemad ehitised selles alevikus peale talude on psühhohooldekodu (või midagi sellist) ning Havixhorsti mõis:
IMGP9660
De Wijk (Drenthe murrakus de Wiek) -
3000 elanikuga küla, kus asub tuntud de Wieker Meule ehk Wiek-i tuuleveski. Ehitatud on see aastal 1829 ning seda on näha ka veski vasakul küljel. Veski tiibade ulatus on ligikaudu 22,5 meetrit. De Wieker Meule on äratuntav selle kaheksanurkse vundamendi poolest:
IMGP9664
Lisaks de Wieker Meule-le asub seal ka Voorvijki häärber/härrastemaja. Ehitatud on see 18. sajandi lõpul. Praegu elab seal Godert Willem de Vos van Steenwijk, kes on abielus paruness Clara van Pallandt’ga:
IMGP9663

IJhorst -
Järjekordne väike küla, 1300 elanikuga. Linnas on põhikool (lastele 4-12), spordisaal, jalgpalliväljak (kus oli parasjagu harjutamas oranžides rõivastes meeskond) ning protestandi kirik, mis on väga vana ning millel pole torne. Kell on kirikuaias:
IMGP9668
IMGP9666

Staphorst -
külastasime sellest linnakesest ainult väikest osa, ujumiskohta. See on samas ka lähim ujumiskoht Meppelile ja seega väga populaarne:
IMGP9676
IMGP9674
Mu hostõed lubasid mul selle pildi ka postitada ehk Silke ja Marie-Janneke:
IMGP9673
Ning tõestus sellest, et ma ikka ka veel Hollandis olen, ühes tükis, küll mõningate ülekilodega (nimelt olen siinolekuga juba 4kg juurde võtnud!):
IMGP9675
IMGP9683
Ja lambad, keda siin palju-palju leidub:

IMGP9686

Sõit võttis koos rohkete vahepausidega aega 3 tundi – see sisaldas endas ka pudelit jääteed ning pataat met mayo ehk peaaegu-friikartuleid majoneesiga. :)

Sõitsime 28 km ning peale põlveliigeste ei väsitanud see mind üldse – iga päev tundub jalgrattaga sõitmine aina lihtsam.

1 comment:

  1. Sul on niii ilusad hostõed! :)
    Ilmselgelt oled sa ise ka super kena, Brita. :p
    Ikka ujuma ka kunagi sinna kohta? :)

    ReplyDelete

Jäta kommentaar :)