Saturday, November 5, 2011

Väljakukkumiste nädal

Esimene nädal tagasi koolis pärast pikka ja mõnusat vaheaega. Tunniplaan on endiselt seesama.
Esmaspäev
5 tundi, hollandi keeles alustasin kolumni kirjutamist teemal, et miks eelistavad inimesed moodi tervisele (eriti sügisel). Füüsikas sain teada eksamihinde, milleks oli 5,3 ning õpetaja pidi end peaaegu põhjatuks imestada, et ma selle nii heale hindele suutsin teha ja hollandi keeles. Siinjuures märgin ära, et osadel klassikaaslastel oli ka minust madalam hinne. Siis imestasin ma endalgi katuse kohalt ära.

Teisipäev
Viimane tund, ühiskonnaõpetus jäi ära ning seetõttu sain 2 tundi varem koju. (total 6 tundi koolis) Hollandi keele jaoks kirjutasin raamatu “Phileine zegt sorry” kokkuvõtte (mille pidin läbi lugema ja õnnestus edukalt:)) Saksa keeles oli tõlketöö saksa keelest hollandi keelde. Mentoritunnis ehitasime plastiliinist ja karvastest traatidest, sädelevast liimist ja igasugustest muudest jubinatest pargi minimudeli ning seejärel analüüsisime meeskonnatööd. 

Kolmapäev
kaks viimast tundi, geograafia ja keemia kukkusid välja ning sain taaskord 2 tundi varem koju (jällegi totaal 6 tundi). Kehalises kasvatuses oli üle pika aja sisetund. CKV referaadi Kreeka mütoloogia kohta andsin õpetajale. Kunstis joonistasime päikseprillidega pealuu proportsioone.

Neljapäev
Viimane tund kukkus välja, seega jälle 2 tundi varem kodus (6 tundi totaal).
Saksa keele jaoks pidime läbi lugema raamatu “Die Verwandlung”, millest mitte midagi aru ei saanud, kuid pärast inglisekeelse kokkuvõtte lugemist sain veidi pihta. Oli raamatutest, pool sellest saksa keeles, pool hollandi keeles. Minu jaoks on saksa keel juba raskem kui hollandi keel, üllatav!

Reede
Viimane tund kukkus välja, seega oli totaal 7 tundi.
Kunstis joonistasime mehe pea proportsioone, matemaatikas sain uuest teemast järsku ära ning sain ka eksami hinde teada, 7,3. Kehalises kasvatuses mängisime viiekesi sulgpalli.. Kuidas? Ühelpool võrku 3 inimest, teisel pool 2. Üks servib ning jookseb pärast lööki teisele poole võrku, et pärast teise kahte lööki jälle üks löök sooritada. Jooksmine oli väsitavam kui mäng ise, aga lõbus.

Ja oligi järjekordne koolinädal läbi. Täna(laupäeval) käisime Hoogeveen’is, lähedalasuvas linnas patat met mayo söömas ning poodidesse kiikamas. Sealne šoppamiskeskus on mõnus, mugav, sisukas ning sotsiaalne (=gezellig).

Üllatus tuli ka: vanaema kiri, mis oli jällegi väga armas. Ainult üks probleem oli: Mu vanaema oli ilmselt unustanud ümbrikule majanumbri kirjutada, milleks on 70.. seetõttu oli postimees terve tänava 69 maja uksekella helistanud ning neilt küsinud, et “kas siin elab Brita Siimon?” ning lõpuks 70ndast majast jaatava vastuse saanud. Terve aadress on oluline!

2 comments:

  1. Hahaha... Vaene kirjakandja! Vabandust, ma lihtsalt ei suutnud naeru pidada.

    ReplyDelete
  2. Pealkiri nagu ajalehes:lugema kutsuv- et kes kukkus?, aga hoopis mis kukkus :))).
    Mitu maja teie tänavas on? 70, eks? :):):)

    ReplyDelete

Jäta kommentaar :)